How to take care

How to take care
18 april 2016 Yvonne

Je hebt een mooie nieuwe outfit gekocht en gedragen. Daarna moeten de kleren de wasmachine is, maar hoe zorg je er nu voor dat ze er weer zo mooi mogelijk uitkomen?

Het begint bij het sorteren van de kleren. Donkere kleuren, felle kleuren, lichte kleuren en wit. Zorg ook dat er geen kledingstukken met ritssluitingen of sluithaakjes bij tere bloesjes zitten omdat de stof dan snel opgehaald kan worden.

Ik stop dunne bloesjes en shirtjes ook vaak in een waszak, dan wordt de stof toch extra beschermd.

Ook het wasmiddel is erg belangrijk. Gebruik zo weinig mogelijk wasmiddel. De fabrikant adviseert altijd om een hele bol wasmiddel erbij te doen, maar dat is echt veel te veel. Wasmiddel is namelijk heel slecht voor het behoud van de vezel. Als er vlekken in de kleren zitten, is het beter om de vlekken apart met een vlekkenmiddel te behandelen, b.v. met ossengal.

Ik gebruik zelf altijd een wolwas- of fijnwasmiddel.

Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om een goed wasprogramma te kiezen. Ik was truitjes en tops op een wolwasprogramma, koud of op 30 graden.

Daarna de kleren natuurlijk niet in de droger stoppen, want ook dit is heel slecht voor de vezel. Bloesjes en jasjes kan men het beste op een hangertje laten drogen. Truien kan men het beste liggend laten drogen.

‘Kind kan de was doen’

Succes!

Lieve groet, Yvonne